21. joulukuuta 2010

Vuoden viimeinen käynti majakalla

Kävimme viikonloppuna, pe. 3.-4.12.2010 viimeisen kerran majakalla, tänä vuonna. Matka taittui Meripelastusseuran veneellä Hoppe:lla. Tai no, taittui ja taittui; jäätä oli niin paljon ja paksusti että hyvä kun päästiin ulos satamasta. Yritimme "oikaista" Kuuskajaskarin ohi, suorinta tietä majakalle mutta jäätä oli niin paljon ettei läpi meinannut päästä joten oli suunnatava syväväylälle ja koukattava avomeren kautta. Siellä ulko...na meri oli auki ja matka taittuikin joutuisasti. Majakkaa lähestyttäessämme jäälauttojen keskeltä näkyi hylje joka tarkkaili meitä. Joutsenparikin uiskenteli avovedessä.
Kylmäpihlajalle päästyämme totesimme ainoaksi maihinnousupaikaksi ns. betonilaiturin eli vuoroveneen laiturin koska koko satama-allas oli jäätynyt paksuksi, kirkkaaksi jääksi. Olisi pitänyt ottaa luistimet mukaan...
Yövyimme majakalla, kylmää oli aluksi ennekuin lämmitys saatiin kohdalleen ja hoidimme viimeisten laitteiden sammutukset ja ovien tarkistukset... Loppu remontti/ paikkojen ehostus siirtyy tuonnemmaksi eli keväälle. Talvi yllätti....taas!
Puoliltapäivin Hoppe kävi taas hakemassa meidät pois ja takaisin suunnattiin Santkarin Pookin kautta.
Majakan ikkunaan jätimme yhden Jouluvalon piristämään mahdollisia näkijöitä....
Keväällä palaamme taas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti